Фінансові звіти всіх кандидатів у президенти: НАЗК склало 58 протоколів

Фінансові звіти всіх кандидатів у президенти: НАЗК склало 58 протоколів

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції затвердило аналіз остаточних фінансових звітів про надходження та використання коштів виборчих фондів 42 кандидатів на пост Президента України.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Національне агентство з питань запобігання корупції затвердило аналіз остаточних фінансових звітів про надходження та використання коштів виборчих фондів 42 кандидатів на пост Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року", - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що з результатами аналізу можна ознайомитися за посиланням.

Так, фінансові звіти, що подавалися розпорядниками рахунків виборчих фондів кандидатів, перевірялися на відповідність порядку подання і повноту заповнення, відповідність звітних даних інформації, отриманій від банків, на дотримання обмежень у здійсненні внесків, зокрема щодо наявності податкового боргу в суб’єкта, який здійснює внесок (відповідно до ст. 15 ЗУ "Про політичні партії в Україні", ст. 43 ЗУ "Про вибори Президента України").

Читайте також: Порошенко сам фінансував власну передвиборчу кампанію на 585 мільйонів

Уточнюється, що у результаті аналізу звітів (включно з проміжними звітами) НАЗК вже склало 58 протоколів про адмінправопорушення за статтями 212-21, 212-15 КУпАП: виявлені факти порушення порядку надання внеску до виборчого фонду кандидата або ж отримання такого внеску та порядку подання фінансових звітів про надходження та використання коштів виборчих фондів.

Зазначається, що також до Нацполіції передані матеріали щодо можливих ознак кримінального правопорушення стосовно 12 розпорядників накопичувальних рахунків виборчих фондів кандидатів на пост Президента України (за фактами виявлених порушень у здійсненні добровільних внесків до виборчого фонду кандидатів та дій розпорядників фондів, які не відмовилися від внесків осіб, які не мали права здійснювати такі внески та протягом трьох днів не перерахували їх до державного бюджету).

Читайте також: Виборчу кампанію Зеленського фінансували переважно фізичні особи та партія

У НАЗК також наголосили, що остаточні фінансові звіти кандидатів на пост Президента України, включених до виборчого бюлетеня для повторного голосування 21 квітня 2019 року Петра Порошенка та Володимира Зеленського, мають бути подані до НАЗК до 6 травня 2019 року включно.

"Відтак аналіз остаточних звітів цих кандидатів буде проведений та оприлюднений у відведений ЗУ "Про вибори Президента України" термін – до 21 травня включно", - поінформували у НАЗК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-