Порошенко сам фінансував власну передвиборчу кампанію на 585 мільйонів

Порошенко сам фінансував власну передвиборчу кампанію на 585 мільйонів

Звіт
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко виступив єдиним донором власної виборчої кампанії і вклав у неї майже 585 млн грн.
Про це свідчать дані остаточного фінансового звіту Порошенка щодо виборчої кампанії на пост глави держави, опубліковані на сайті НАЗК.

Згідно з документом, виборчий фонд Петра Порошенка наповнювався лише за власні кошти Президента та склав 584,507 590, 53 грн.

Так, за період з 8 лютого до 19 квітня Порошенко у рамках виборчої кампанії витратив 346,1 млн грн на рекламу у ЗМІ. Також на виготовлення матеріалів передвиборчої агітації Президент витратив 121,2 млн грн. Крім того зазначається, що на "інші послуги пов'язані з проведення передвиборчої агітації", Порошенко витратив 85,7 млн грн, а інші витрати на передвиборчу агітацію становили 31,4 млн грн.

Згідно з документом, 2,2 млн грн Порошенко перерахував НСК “Олімпійський” - для проведення заходів 14 та 19 квітня. Нагадаємо, що 14 квітня Порошенко запрошував Володимира Зеленського на дебати, але той не прийшов. 19 квітня на стадіоні відбулися дебати двох переможців першого туру виборів Порошенка і Зеленського.

Читайте також: Порошенко привітав Зеленського і домовився про зустріч

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія 30 квітня встановила та оголосила офіційні результати чергових виборів Президента України, новим главою держави обрано Володимира Зеленського.

Як відомо, 21 квітня відбулося повторне голосування на чергових виборах Президента України. До другого туру пройшли Володимир Зеленський та Петро Порошенко.

За результатами другого туру, перемогу здобув Володимир Зеленський, за якого свої голоси віддали 73,22% українських виборців, або 13 млн 541 тисяча 528 громадян. Петра Порошенка підтримали 24,45 % виборців, або 4 млн 522 тисячі 450 громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-