ЦВК підбила підсумки голосування українців за кордоном

ЦВК підбила підсумки голосування українців за кордоном

Офіційно
Укрінформ
Центральна виборча комісія склала та оголосила протокол про підсумки повторного голосування 21 квітня з чергових виборів Президента України в межах закордонного виборчого округу.

Відповідний протокол підписано на засіданні ЦВК у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Протокол Центральної виборчої комісії про підсумки повторного голосування в межах закордонного виборчого округу підписано всіма, 16-ма членами ЦВК, жоден член ЦВК не підписав протокол з окремою думкою", - зазначила голова ЦВК Тетяна Сліпачук.

Підсумковий протокол складено в кількості двох примірників на підставі протоколів дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів виборців на закордонних виборчих дільницях та повідомлень про зміст деяких протоколів дільничних виборчих комісій, переданих за допомогою технічних засобів зв'язку (із тих закордонних дільниць, де фізично ще не змогли доставити оригінали протоколів).

За даними ЦВК, за кордоном участь у другому турі президентських виборів взяли 59 тисяч 830 українців. У закордонному виборчому окрузі лідерство здобув Петро Порошенко, за якого проголосували 54,73% виборців, Володимира Зеленського підтримали 43,78% виборців.

Як повідомлялося, 21 квітня відбулося повторне голосування на чергових виборах Президента України.

Для проведення виборів було утворено 199 територіальних виборчих округів та один закордонний виборчий округ, а також близько 30 тисяч дільничних виборчих комісій. За кордоном було утворено 101 виборчу дільницю.

Читайте також: ЦВК прийняла всі протоколи з мокрими печатками

У п'ятницю ЦВК завершила прийняття оригіналів протоколів про підсумки повторного голосування на чергових виборах Президента від окружних виборчих комісій, наразі документи опрацьовуються на відповідність вимогам законодавства.

Згідно з пунктом 16 статті 85 закону “Про вибори Президента України”, Центральна виборча комісія на своєму засіданні на підставі протоколів окружних виборчих комісій про підсумки повторного голосування не пізніш як на десятий день з дня повторного голосування встановлює та оголошує результати повторного голосування з виборів Президента України, про що складає протокол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-