Європейські політики мають підтримати вибір українців - спостерігачі

Європейські політики мають підтримати вибір українців - спостерігачі

Укрінформ
Європейські політики мають підтримувати новообраного президента Володимира Зеленського попри те, що він є кандидатом з телебачення, щоб він міг належним чином працювати задля України.

Про це заявила голова делегації ПАРЄ Анжела Сміт на прес-конференції міжнародних спостерігачів за другим туром виборів Президента України, коментуючи запитання, що українці обманулися і проголосували за кандидата з телебачення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Давайте подивимося правді у вічі: він (Зеленський. - Ред.) не єдиний кандидат на міжнародній арені, який, на перший погляд, здається більше актором, ніж політиком... Він виграв. Це певний прорив, і насправді я гадаю, що європейські політики мають підтримувати нового президента, щоб він міг належним чином працювати над питаннями, які стосуються процвітання України, демократії, боротьби з корупцією тощо", - сказала Сміт.

У свою чергу Спеціальний координатор та керівник короткострокової місії спостерігачів ОБСЄ Георг Церетелі відзначив, що за кандидата з телебачення вчора проголосували понад 73 відсотки виборців, і це є великим досягненням. Він додав, що Зеленський виграв вибори законно, і всі міжнародні спостерігачі позитивно оцінили виборчий процес.

Читайте також: Члени ДВК за кордоном закликають змінити "архаїчний" виборчий процес

"А зараз приходить час, коли він має бути не просто кандидатом з телебачення, а працювати справжнім президентом", - зауважив Церетелі.

Як повідомлялося, в Україні 21 квітня проходило повторне голосування на чергових виборах Президента України.

За результатами опрацьованих ЦВК понад 99% електронних протоколів, Володимир Зеленський набрав 73,22% голосів, Петро Порошенко - 24,45%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-