Міжнародні спостерігачі розкритикували виборчий процес за кордоном

Міжнародні спостерігачі розкритикували виборчий процес за кордоном

Укрінформ
Україні варто до парламентських виборів покращити процес голосування громадян за кордоном, оскільки вони були змушені стояти у дуже великих чергах заради того, щоб віддати свій голос за того чи іншого кандидата на посаду глави держави.

Про це спеціальний координатор та керівник короткострокової місії спостерігачів ОБСЄ Георг Церетелі сказав на прес-конференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я дивився новини про величезні черги у великій кількості столиць. Необхідно працювати над цим питанням в плані організаційних моментів, в плані людських ресурсів. Я вважаю, що це необхідно змінити, оскільки ми знаємо про те, що незабаром відбудуться парламентські вибори. Не можна забувати про це", - сказав Церетелі.

Як наголосила голова делегації Європарламенту Ребекка Гармс, українська діаспора є у багатьох країнах світу, і вона є великою. "Кількість виборчих дільниць є недостатньою. Ми можемо продовжувати піднімати це питання напередодні парламентських виборів. Ми бачимо фотографії з Праги, так там, мабуть, з кілометр була черга, люди стояли перед виборчою дільницею для того, щоб проголосувати", - сказала вона.

Читайте також: Міжнародні спостерігачі зробили заяву щодо виборів Президента України

Як повідомлялося, 21 квітня в Україні відбулося повторне голосування на чергових виборах Президента України. До виборчого бюлетеня було включено двох кандидатів, які за підсумками першого туру виборів 31 березня одержали найбільшу кількість голосів, - шоумена Володимира Зеленського та чинного главу держави Петра Порошенка.

За результатами опрацьованих Центральною виборчою комісією 99,3% електронних протоколів, Володимир Зеленський набрав 73,23% голосів, Петро Порошенко - 24,44%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-