Міжнародні спостерігачі зробили заяву щодо виборів Президента України

Міжнародні спостерігачі зробили заяву щодо виборів Президента України

Укрінформ
Міжнародні спостерігачі вважають, що 21 квітня другий тур виборів Президента України був добре організований, а зафіксовані незначні порушення не можуть вплинути на результати виборів.

Таку попередню заяву на брифінгу оприлюднив спеціальний координатор та керівник короткострокової місії спостерігачів ОБСЄ Георг Церетелі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Президентські вибори в Україні 2019 року були конкурентними і проводилися з повагою до базових свобод. Упорядкована передача влади має створити можливість для зміцнення демократичних інститутів та їхньої звітності", - сказав він.

Водночас, за словами Церетелі, ця виборча кампанія не дозволила розкрити низку питань, які представляють загальний інтерес.

Читайте також: У день виборів КВУ не зафіксував фактів підкупу та адмінтиску

"Другий тур голосування був добре організований, проте були певні зауваження, та був обмежений час, нормативно-правові недоліки. Ми загалом оцінюємо виборчий день позитивно. Проведення підрахунку та встановлення результатів голосування відбувається набагато краще, ніж у першому турі" - сказав Церетелі.

Як повідомлялося, 21 квітня в Україні відбулося повторне голосування на чергових виборах Президента України. До виборчого бюлетеня було включено двох кандидатів, які за підсумками першого туру виборів 31 березня одержали найбільшу кількість голосів, - шоумена Володимира Зеленського та чинного главу держави Петра Порошенка.

За результатами опрацьованих ЦВК 99,3% електронних протоколів, Володимир Зеленський набрав 73,23% голосів, Петро Порошенко - 24,44%

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-