У день виборів КВУ не зафіксував фактів підкупу та адмінтиску

У день виборів КВУ не зафіксував фактів підкупу та адмінтиску

Укрінформ
Комітет виборців України у день виборів 21 квітня не зафіксував фактів використання адміністративного тиску чи підкупу виборців.

Про це під час брифінгу повідомив голова КВУ Олексій Кошель, повдіомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо позитивної оцінки виборів - нам дає підстави характеризувати той факт, що у день виборів не було зафіксовано фактів використання адміністративного ресурсу - ні тиску на членів комісій, ні тиску на спостерігачів, на виборців, ні інших механізмів адміністративного ресурсу", - зазначив Кошель.

Він також відмітив позитивну тенденцію зменшення загального масиву порушень виборчого законодавства порівняно з першим туром виборів.

"Ми можемо говорити лише про роботу спостерігачів КВУ, за їхніми даними ми не зафіксували жодного факту підкупу виборців, тобто ані "піраміди", ані "каруселі", ані технології обміну фото на грошову винагороду. Не було фактів, які могли б свідчити про механізми підкупу", - відмітив Кошель.

Читайте також: КВУ зафіксував незаконну агітацію у соцмережах та на білбордах

Глава КВУ наголосив, що 31 березня в день виборів першого туру спостерігачі фіксували "значно більше фактів фотографування бюлетенів, значно більше проблем, пов'язаних із списком виборців".

"І також вчора були фактично відсутні заяви штабів кандидатів і прихильників кандидатів у спробах фальсифікації виборів", - зауважив він.

Кошель також відмітив, що понад 50% фактів порушень чинного законодавства, які були виявлені представниками КВУ у другому турі - пов'язані з роботою дільничих виборчих комісій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-