Аваков зустрівся з іноземними спостерігачами і послами

Аваков зустрівся з іноземними спостерігачами і послами

Фото
Укрінформ
Глава МВС Арсен Аваков провів зустріч з іноземними експертами, спостерігачами від Національного демократичного інституту, БДІПЛ ОБСЄ, Посольства США в Україні, Канадської місії спостереження Світового конгресу українців та Українського конгресового комітету Америки.

Про це інформує прес-служба відомства.

Зазначається, що учасники обговорили процес забезпечення публічного порядку під час проведення другого туру виборів Президента України.

"Ми відслідковуємо ситуацію з самого ранку. Сьогодні спокійніше, ніж під час першого туру. Профілактика та превенція добре спрацювали. Ми поважаємо вибір українського народу та робимо все для того, щоб все пройшло спокійно. Ми можемо забезпечити цей процес", - сказав Аваков.

Глава МВС додав, що впродовж трьох днів спостерігається рекордна кількість недостовірних повідомлень щодо мінування великих державних об’єктів та атак на наші системи з VPN з адресами буцімто у США, Гонконзі та Китаї, а насправді з РФ.

Читайте також: У Авакова кажуть, що порушення не вплинуть на результати другого туру виборів

"Ми розраховували на таку ситуацію, враховуючи весь гібридний арсенал РФ, який вона використовує задля дискредитації виборів. Знешкодили дві терористичні групи, які мали зв’язок з РФ. Наша кіберполіція провела хорошу роботу, тому супротивник не має доступу до нашої системи та припинив атаки", - зазначив міністр.

Посадовець повідомив, що для забезпечення публічного порядку задіяні 133 тисячі правоохоронців.

"Ситуація на адмінмежі із тимчасово окупованим Кримом залишається стабільною. На всіх трьох КПВВ з початку дня працює 7 груп ЗМІ, місія ОБСЄ. 1282 людини зареєстровано на в’їзд до України, 1040 зареєстровано на виїзд", - додав він.

У свою чергу голова Національної поліції Сергій Князєв поінформував, що з початку дня станом на 19.00 до поліції надійшло 1167 заяв та повідомлень, пов’язаних з виборчим процесом.

Аваков зустрівся з іноземними спостерігачами і послами / Фото Андрія Новицького та Юлії Бабич

"Зазначені факти пов’язані з незаконною агітацією, фотографуванням бюлетенів та підкупом виборців. Всі члени комісії дільниці, яка не відкрилася сьогодні у Лебединському, будуть відповідати перед законом та отримають до 7 років позбавлення волі. Маємо кілька спроб винесення бюлетенів за межі дільниць. За 15 повідомленнями відомості внесено до ЄРДР, складено 17 адміністративних протоколів", - сказав він.

21 квітня відбувається повторне голосування на чергових виборах Президента України. До виборчого бюлетеня включено двох кандидатів, які за підсумками першого туру виборів 31 березня одержали найбільшу кількість голосів, - шоумена Володимира Зеленського та чинного главу держави Петра Порошенка.

Для проведення виборів утворено 199 територіальних виборчих округів та один закордонний виборчий округ, а також близько 30 тисяч дільничних виборчих комісій. За кордоном працює 101 виборча дільниця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-