Омбудсмен: кількість повідомлень про

Омбудсмен: кількість повідомлень про "виборчі" порушення зменшилась удвічі

Укрінформ
Кількість повідомлень від громадян України щодо порушення їхніх виборчих прав зменшилась удвічі порівняно з першим туром виборів Президента.

Про це поінформувала Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова на брифінгу щодо моніторингу дотримання виборчих прав громадян під час виборів Президента України, що відбувся в Укрінформі.

"Рівно удвічі зменшилася кількість повідомлень. Якщо станом на 14 годину 31 березня було 289 повідомлень, із яких – 240 телефонних дзвінків і 49 електронних повідомлень, то зараз – 141 повідомлення станом на 14:00", - сказала Денісова.

Причому, за її словами, 50% усіх звернень пов’язана з неточністю даних у списках або з відсутністю у них громадян. Офіс омбудсмена наразі отримав 45 таких повідомлень.

Денісова додала, що найбільше звернень надходить від жителів Київської, Дніпропетровської, Харківської та Одеської областей.

Окрім того, Уповноважена з прав людини спрогнозувала, що динаміка звернень може змінитися після 16:00.

"У нас динаміка така, що збільшення повідомлень фіксується після 16:00. І минулого разу, 31 березня, в рази зросла кількість повідомлень саме після 16:00", - уточнила Денісова.

Читайте також: Денісова каже, що на дільницях у зоні ООС порушень немає

Як повідомлялося, 21 квітня, у день виборів Президента України, Офіс Омбудсмана працює з 7:00 до 22:00 години.

Виборці можуть повідомити Уповноваженому ВР України з прав людини про порушення своїх виборчих прав, зателефонувавши за номером гарячої лінії 0800501720 або заповнивши електронне звернення, яке розміщено на офіційному сайті www.ombudsman.gov.ua.

Також виборці, які проживають у столиці, можуть звернутися безпосередньо до громадської приймальні Уповноваженого (м. Київ, вул. Інститутська, 21/8).

В інших містах України громадяни, чиї виборчі права, можливо, будуть порушені, можуть звернутися до представників Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у відповідному регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-