Вибори Президента: 11 закордонних дільниць уже завершили голосування

Вибори Президента: 11 закордонних дільниць уже завершили голосування

Укрінформ
Станом на 17 годину на 11 закордонних виборчих дільницях завершився процес голосування.
Про це на брифінгу в неділю сказала секретар Центральної виборчої комісії Наталія Бернацька, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Станом на 17 годину вже завершився процес голосування на 11 закордонних виборчих дільницях: у посольстві України в Австралії, у Республіці Корея, Японії, Китайській Народній Республіці, Монголії, Малайзії, Республіці Сінгапур, Шанхаї, а також у посольстві України в Соціалістичній Республіці В'єтнам, в Королівстві Таїланд, у Республіці Казахстан і Киргизькій Республіці", - сказала Бернацька.

Вона нагадала, що остання закордонна виборча дільниця, з якої буде ЦВК очікувати результати, завершить процес голосування о 6 годині 22 квітня, - це генеральне консульство України у Сан-Франциско.

Читайте також: ЦВК поки не отримала жодної скарги про виборчі порушення

Бернацька також нагадала, що повторне голосування на чергових виборах Президента України в закордонному виборчому окрузі відбувається на 101 виборчій дільниці.

"Це 72 країни світу. Кількість виборців, які внесені до списків на закордонних виборчих дільницях, становить 449 тисяч 175 осіб. І ми бачимо, що ця кількість збільшилася у порівнянні з першим туром. До першого туру за кордоном у списках виборців було 434 тисячі 930 осіб. Тобто на 14 тисяч 245 осіб більше", - сказала Бернацька.

Як повідомлялося, в Україні відбувається голосування у другому турі чергових виборів Президента України.

До виборчого бюлетеня включено двох кандидатів, які за підсумками першого туру виборів 31 березня одержали найбільшу кількість голосів, - шоумена Володимира Зеленського та чинного главу держави Петра Порошенка.

Для проведення виборів утворено 199 територіальних виборчих округів та один закордонний виборчий округ, а також близько 30 тисяч дільничних виборчих комісій. За кордоном працюватиме 101 виборча дільниця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-