На виборах Президента України відкрилася остання дільниця - у Сан-Франциско

На виборах Президента України відкрилася остання дільниця - у Сан-Франциско

Фото
Укрінформ
Виборча дільниця в Сан-Франциско (штат Каліфорнія, США), яка формально завершить голосування в другому турі виборів Президента України, відкрила двері для українських громадян, що проживають у 12-ти американських штатах.

Ще до початку голосувань люди сформували чергу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в США.

«На дільниці в Сан-Франциско зареєстровані 23893 виборця»,- зазначив у коментарі агентству член ДВК Микита Сафроненко.

Кількість громадян у списках збільшилась на 257 осіб у порівнянні з першим туром. Загалом же, дільниця в Сан-Франциско вважається однією з найбільших за кількістю зареєстрованих виборців.

Перед початком роботи члени ДВК заспівали Гімн України.

Як повідомляв Укрінформ, у США працюють чотири виборчих дільниці - в Вашингтоні, Нью-Йорку, Чикаго й Сан-Франциско. Всі вони розміщуються в приміщеннях дипломатичних установ України – посольстві та консульських відділах - та охоплюють усі 50 американських штатів, округ Колумбія, а також низці острівних держав.

Читайте також: Вибори на закордонній дільниці в Ризі проходять спокійно

Сьогодні, 21 квітня, відбувається повторне голосування на чергових виборах Президента України.

До виборчого бюлетеня включено двох кандидатів, які за підсумками першого туру виборів 31 березня одержали найбільшу кількість голосів, - шоумена Володимира Зеленського та чинного главу держави Петра Порошенка.

Для проведення виборів утворено 199 територіальних виборчих округів та один закордонний виборчий округ, а також близько 30 тисяч дільничних виборчих комісій. За кордоном працює 101 виборча дільниця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-