На Закарпатті розсилають СМС про

На Закарпатті розсилають СМС про "зміну системи голосування" — ОПОРА

Укрінформ
Виборцям на Закарпатті присилають смс-повідомлення з повідомленнями про, нібито, "зміну системи голосування" і проханням голосувати за кандидата, якого виборець не підтримує — інакше "голос не зарахують".

З такою проблемою до ОВК№68 в Ужгороді звернулося близько 10 осіб, повідомляє ГО ОПОРА в Закарпатській області. Члени ОВК пояснили людям, що правила голосування не змінилися.

"До окружної виборчої комісії №68 (центр - Ужгород) зверталися виборці із претензіями, що їм приходять смс-повідомлення та повідомлення у Viber про те, що згідно із новими правилами, ставити позначку у бюлетені потрібно не за того кандидата, якого підтримуєш, а поруч із прізвищем того кандидата, якого не підтримуєш", - йдеться в повідомленні.

За словами юриста ОВК №68 Олександра Волосянського, сьогодні до обіду до них звернулися близько 10 осіб із такою проблемою.

Як повідомляється, члени ОВК роз’яснювали виборцям, що процедура голосування не змінилася, і голосувати потрібно так, як і раніше.

Відповідно до частини 6 статті 76 Закону України "Про вибори Президента", у виборчому бюлетені для голосування виборець робить позначку "плюс" ("+") або іншу, що засвідчує його волевиявлення, у квадраті напроти прізвища кандидата на пост Президента України, за якого він голосує. Виборець може голосувати лише за одного кандидата.

Читайте також: ОПОРА: Найвища явка на сході України, найнижча - на заході

Сьогодні, 21 квітня, відбувається повторне голосування на чергових виборах Президента України.

До виборчого бюлетеня включено двох кандидатів, які за підсумками першого туру виборів 31 березня одержали найбільшу кількість голосів, - шоумена Володимира Зеленського та чинного главу держави Петра Порошенка.

Для проведення виборів утворено 199 територіальних виборчих округів та один закордонний виборчий округ, а також близько 30 тисяч дільничних виборчих комісій. За кордоном працюватиме 101 виборча дільниця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-