У Бельгії явка у другому турі нижча, ніж у першому

У Бельгії явка у другому турі нижча, ніж у першому

Укрінформ
У Брюсселі на закордонній виборчій дільниці №900006 у другому турі виборів Президента України проголосували 547 виборців.

Такі дані станом на 15.00 (16.00 за Києвом) передає кореспондент Укрінформу.

За оцінкою працівників дільничної виборчої комісії, активність повторного голосування є дещо меншою, ніж у першому раунді виборів Президента України, але остаточні висновки буде можливо робити лише після завершення голосування.

«Ви бачите, голосування відбувається спокійно. На цю хвилину проголосувало більше 500 громадян, і це прогнозована активність. Великих черг у нас не виникало, люди продовжують приходити на дільницю. Варто зважати, що інколи вони приїжджають дуже здалеку, наприклад, з Люксембургу, щоб віддати свій голос. Поки що жодних інцидентів, пов’язаних з виборчим процесом, на нашій ділянці не було», - розповів кореспонденту Укрінформу голова дільничної виборчої комісії Олександр Мороз.

Як вже повідомляв Укрінформ, на закордонній виборчій дільниці №900006 для повторного голосування на виборах Президента України зареєстровано 2356 виборців.

Під час першого туру президентських виборів явка українських виборців у Бельгії та Люксембурзі склала 31,2 відсотка.

Читайте також: Голосування на виборах Президента України стартувало у США

У неділю, 21 квітня, відбувається повторне голосування на чергових виборах Президента України.

До виборчого бюлетеня включено двох кандидатів, які за підсумками першого туру виборів 31 березня одержали найбільшу кількість голосів, - шоумена Володимира Зеленського та чинного Главу держави Петра Порошенка.

Для проведення виборів утворено 199 територіальних виборчих округів та один закордонний виборчий округ, а також близько 30 тисяч дільничних виборчих комісій. За кордоном працюватиме 101 виборча дільниця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-