ЦВК: явка виборців вища, ніж у першому турі

ЦВК: явка виборців вища, ніж у першому турі

Укрінформ
У Центральній виборчій комісії зазначили, що явка виборців станом на 11.00 годину в Україні становить близько 19%, що більше, ніж у день голосування на чергових виборах Президента України 31 березня.
Про це сказав заступник голови Центральної виборчої комісії Олег Конопольський під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На поточний момент відповідно до тих даних, які отримала ЦВК, активність виборців на 11.00 годину становить близько 19%... Тобто порівняно з першим туром перевищення явки виборців відбулося", - зазначив Конопольський.

Він також зазначив, що за даними ЦВК, лідерами активності виборців стали Запорізька область, де станом на 11.00 годину близько 25% виборців отримали виборчі бюлетені, та Дніпропетровська область - майже 23%.

Водночас, за його словами, аутсайдерами з явки є Закарпатська область , де явка склала 9 % та Івано-Франківській Франківська область - близько 11%.

Як повідомляв Укрінформ, інформаційне табло в ЦВК станом на 11 годину за даними 194 із 199 виборчих округів показувало явку на рівні 18,04%.

У першому турі, в день голосування 31 березня 2019 року, явка виборців станом на 11.00 годину склала 16,65%.

Читайте також: Явка виборців на 194 округах - 18,04%

Сьогодні, 21 квітня, в Україні відбувається повторне голосування на чергових виборів Президента України.

До виборчого бюлетеня включено двох кандидатів, які за підсумками першого туру виборів 31 березня одержали найбільшу кількість голосів, - шоумена Володимира Зеленського та чинного Главу держави Петра Порошенка.

Для проведення виборів утворено 199 територіальних виборчих округів та один закордонний виборчий округ, а також близько 30 тисяч дільничних виборчих комісій. За кордоном працюватиме 101 виборча дільниця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-