До Денісової вже надійшло 46 повідомлень про порушення виборчих прав громадян

До Денісової вже надійшло 46 повідомлень про порушення виборчих прав громадян

Укрінформ
У день голосування в другому турі виборів Президента України на гарячу телефонну лінію до Уповноваженого ВР України з прав людини Людмили Денісової активно надходять численні звернення громадян.
Про це йдеться на сайті омбудсмана.

“З 7-00 до 11-00 години надійшло 37 телефонних звернень та 11 електронних звернень. Найбільше громадяни України скаржаться на неточності в списку виборців. Зокрема, технічні помилки, описки в ПІБ, даті народження та адресі проживання виборців. Таких звернень було 22”, - йдеться у повідомленні.

Також громадяни скаржаться на відмову у голосуванні за місцем перебування.

У день виборів Президента України, Офіс Омбудсмена працює з 7:00 до 22:00 години.

Громадяни можуть повідомити Уповноваженому ВР України з прав людини про порушення своїх виборчих прав зателефонувавши за номером телефону гарячої лінії 0800501720 або заповнивши електронне звернення, яке розміщено на офіційному сайті www.ombudsman.gov.ua. Також, виборці, які проживають у столиці можуть, звернутися безпосередньо до громадської приймальні Уповноваженого(м. Київ, вул. Інститутська, 21/8).

Читайте також: Денісова знову знайшла порушення виборчих прав у Київському слідчому ізоляторі

В інших містах України громадяни, чиї виборчі права можливо будуть порушені, можуть звернутися до представників Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у відповідному регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-