Дільниця на лінії розмежування не відкрилася через саботаж членів ДВК – ОПОРА

Дільниця на лінії розмежування не відкрилася через саботаж членів ДВК – ОПОРА

Укрінформ
У Донецькій області виборча комісія, яка знаходиться на лінії розмежування у 60-му окрузі, не розпочала свою роботу через саботування членів ДВК.
Про це повідомили в Громадянській мережі ОПОРА.

«Дільнична виборча комісія №140379, яка знаходиться на лінії розмежування у 60-му окрузі, не розпочала свою роботу. Причина: вимоги від членів комісії отримати додаткові кошти за свою роботу. Загалом на цій ДВК мали б проголосувати 208 виборців», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за інформацією спостерігачів ОПОРИ, дільниця не відкрилась, бо члени ДВК висунули специфічні вимоги до ОВК щодо оплати за їхню роботу додаткових 27 тисяч гривень.

«Спочатку члени ДВК №140379 озвучили вимогу отримати за свою роботу сплату у розмірі 15 тисяч гривень, і тоді після отримання грошей ДВК буде працювати у день виборів. Вже згодом вони захотіли 27 тисяч гривень. У зв'язку із цими діями членів ДВК ми були змушені звернутись до поліції. Всі члени відповідної дільниці мешкають у Маріуполі», - у коментарі ОПОРІ озвучив голова ОВК №60 Віталій Барановський.

За його словами, співробітники поліції допитали їх, проте навіть після цього вони не змінили свою позицію та відмовились виходити у день виборів на дільницю.

«Члени ОВК намагались відшукати заміну цій комісії, проте поки нам цього не вдалося зробити. Ми і нині намагаємось розв'язати відповідний інцидент та докладаємо максимум зусиль для цього», - додав Барановський.

Читайте також: В Україні не відкрилася одна виборча дільниця - на лінії розмежування

У той же час за інформацією секретаря ОВК №60 Германа Коломійця, відповідна ДВК не провела перше засідання. «Члени комісії не прийняли присягу, не забрали печатку та бюлетені», - сказав Коломієць.

Як повідомляв Укрінформ, за словами голови Нацполіції Сергія Князєва, на лінії розмежування у населеному пункті Лебединське у Донецькій області не відкрилася виборча дільниця. За його словами, на цій дільниці зареєстровано 680 виборців, які «сьогодні позбавлені права голосувати». За цим фактом ГУ Нацполіції у Донецькій області порушило кримінальну справу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-