Під час виборів чергують 133 тисячі правоохоронців

Під час виборів чергують 133 тисячі правоохоронців

Інфографіка
Укрінформ
Під час другого туру виборів Президента України чергують 133 тис. правоохоронців.
Про це під час наради поінформував перший заступник голови МВС Сергій Яровий, повідомляє прес-служба Нацполіції.

"Публічну безпеку і порядок під час виборчого процесу забезпечують понад 133 тисячі правоохоронців. Серед них – майже 72,4 тисячі поліцейських, 7,5 тисяч військовослужбовців Нацгвардії, майже 39 тисяч рятувальників і понад 8 тисяч прикордонників. Правоохоронці несуть службу у складі нарядів, слідчо-оперативних груп та груп діалогу. Крім того, вони охороняють правопорядок в місцях розташування виборчих дільниць і готові до вирішення раптово виниклих завдань", - зазначається у повідомленні.

За словами Ярового, на даний час не відкрилася лише одна виборча дільниця.

Голова Національної поліції України Сергій Князєв поставив завдання керівникам територіальних підрозділів Нацполіції – приймати рішення і працювати на упередження правопорушень, діяти толерантно, але водночас жорстко в межах законодавства реагувати на ситуації на виборчих дільницях.

Читайте також: На Буковині одна дільниця відкрилася із запізненням через заміну голови

Заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич зазначив, що поліцейські посилили наряди на блокпостах і дорожніх поліцейських станціях. Правоохоронці орієнтовані на виявлення порушень законодавства у виборчій сфері, зокрема – незаконної агітації. Водночас усі ці факти підлягають негайній реєстрації.

Інфографіка: www.npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-