Голова ЦВК розповіла, як і кому можна проголосувати після 20 години

Голова ЦВК розповіла, як і кому можна проголосувати після 20 години

Укрінформ
Виборці, які прийдуть на дільницю за 5 хвилин до 20 години мають право проголосувати, але не можуть затягувати час перебування у приміщенні виборчої комісії.
Про це написала голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук у Facebook.

Відповідно до статті 75 Закону "Про вибори Президента України" голосування на дільницях буде проведено виключно з 8 години ранку і до 20 години вечора, нагадала вона. Проте, “якщо ви прийдете на дільницю вже перед самим закриттям, частиною 10 статті 76 вищезгаданого Закону визначено, що за 5 хвилин до 20 години голова ДВК оголошує про закінчення голосування. Виборці, які на 20 годину прийшли до дільниці для голосування, мають право проголосувати і для цього один із членів комісії о 20 годині підходить до входу та запрошує всіх виборців, які ще не проголосували, зайти у приміщення та зачиняє двері”, - написала Сліпачук.

Голова ЦВК зауважила, що “в такому разі виборець може перебувати у приміщенні для голосування протягом часу, необхідного лише для отримання бюлетеня і голосування” і попросила виборців поважати роботу членів комісії. Та планувати свій день так, щоб встигнути проголосувати.

Читайте також: Членам ДВК за неявку загрожує кримінальна відповідальність - ОПОРА

Як повідомляв Укрінформ, головний рабин України Моше Реувен Асман просив ЦВК у день виборів продовжити роботу виборчих дільниць у зв'язку зі святом Песах. Продовжити роботу рабин просив хоча б на одній виборчій дільниці у великих містах України.

Але ЦВК відмовилася продовжувати час роботи виборчих комісій. Тоді рабин рекоментував одновірцям увійти на виборчу дільницю до 20.00 "і залишатися там до завершення свята о 20:54, тобто до сходу зірок. Після чого виконати свій громадянський обов'язок".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-