Поліцейські - Овчаренку: Вас не затримали, а

Поліцейські - Овчаренку: Вас не затримали, а "запросили"

Укрінформ
На активіста "Відсічі" Леоніда Овчаренка склали протокол за розповсюдження агітаційних матеріалів, нібито, без відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск".
Про це кореспонденту Укрінформу повідомив сам активіст. Водночас він категорично заперечує, що листівки не містили вихідних даних.

"Ми з друзями планували поширення листівок про Володимира Зеленського біля станції метро Житомирська. І коли я йшов вулицею з листівкою, до мене з машини без розпізнавальних знаків підбігли двоє чоловіків. Вони вхопили мене з криками "це поліція", - розповів він.

Як зазначає активіст, з криками "не чиніть опір, це затримання" правоохоронці доставили Овчаренка до Святошинського райвідділку у Києві.

"Тут мені інкримінували поширення листівок, які не відповідають законодавству України. Я кілька разів намагався дізнатись в них, в якому я статусі перебуваю, чи я є затриманим, мені нічого не пояснювали, - розповів Овчаренко.

Як зазначив активіст, на місце затримання також прибув народний депутат Андрій Левус.

У відділку Овчаренку повідомили, що він не затриманий, а був "запрошений", також було складено протокол за статтею 212-13 КУпАп - "Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск".

Водночас активіст наголошує, що у листівках присутні усі передбачені вимогами закону вихідні дані. Зокрема, там значиться: “надруковано на особистому принтері Юрченка О.С., тираж 50 тис. прим., відповідальний за випуск Юрченко О.С., замовник Логурьов К.В.”

У Святошинському РУ ГУ МВС кореспонденту Укрінформу відмовилися коментувати ситуацію, а після запитання про причину затримання кинули слухавку. У прес-службі ГУ Нацполіції міста Києва повідомили, що "з'ясовують інформацію" про затримання Овчаренка.

Як повідомляв Укрінформ, 10 квітня Шевченківський суд міста Києва закрив обидва адміністративні провадження проти активіста громадського об'єднання "Відсіч" Леоніда Овчаренка.

Читайте також: Активіста Овчаренка затримали повторно - ГО "Відсіч"

Активіста Овчаренка 7 квітня, коли ще була заборонена передвиборча агітація, на Майдані Незалежності затримали правоохоронці "за незаконну агітацію" проти кандидата в президенти Володимира Зеленського та "непокору поліції". Тоді активіст пояснив, що він не намагався роздавати листівки, їх мали забрати інші активісти, які в подальшому поширювали б їх після офіційного оголошення про проведення другого туру виборів.

Сьогодні ГО “Відсіч” повідомило про чергове затримання Овчаренка за поширення інформації про кандидата в президенти Володимира Зеленського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-