КМІС: партія Зеленського очолює рейтинг в Раду, на другому місці -

КМІС: партія Зеленського очолює рейтинг в Раду, на другому місці - "Опозиційна платформа"

Укрінформ
Якби вибори до Верховної Ради відбулися в середині квітня, понад 12% українців проголосували би за партію "Слуга народу", 7,5% - за "Опозиційну платформу - За життя" і 6,6% - за "Блок Петра Порошенка "Солідарність".

Такі дані наведені у всеукраїнському репрезентативному опитуванні громадської думки, проведеному Київським міжнародним інститутом соціології, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Згідно з результатами опитування 5,8% респондентів підтримали б ВО "Батьківщина", по 2,4% готові проголосувати за партії "Громадянська позиція" та "Сила і Честь", 2,3% - за "Радикальну партію Олега Ляшка", 1,1% - за "Опозиційний блок", 0,7% - за партію "Блок Святослава Вакарчука", 0,6% - за "Об'єднання "Самопоміч", по піввідсотка - за партію "Наші" та "УКРОП", а 2,7% - за інші політсили.

При цьому 5,1% опитаних зазначили, що не брали би участі в голосуванні, 42,9% - не визначилися, за кого голосувати, а 3,1% - відмовилися відповідати на питання КМІСу.

Читайте також: Вибори-2019: соціологи дізналися розрив між кандидатами у другому турі

Водночас у КМІС уточнюють, що в розрахунку відсотків серед тих, хто визначився, 25,9% респондентів проголосували би за "Слугу народу", 15,7% - за "Опозиційну платформу - За життя" і 13,9% - за "Блок Петра Порошенка "Солідарність".

Загалом експерти КМІСу опитали 2004 респонденти, котрі проживають у 129 населених пунктах в усіх регіонах України, крім Автономної Республіки Крим. Статистична похибка вибірки не перевищує 3,3% для показників, близьких до кінця процесу, 2,8% - для показників, близьких до 25%, 2% - для показників, близьких до 10%, 1,4% - для показників, близьких до 5%. Опитування проводилося протягом 9-14 квітня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-