Коломойський заявив, що юрист Зеленського Богдан — його особистий адвокат

Коломойський заявив, що юрист Зеленського Богдан — його особистий адвокат

Укрінформ
Юрист Андрій Богдан, який здійснює юридичний супровід кампанії кандидата у президенти Володимира Зеленського, є особистим адвокатом бізнесмена Ігоря Коломойського.

Про це сам бізнесмен розповів журналістам програми «Схеми: корупція в деталях» - спільного проекту Радіо Свобода та телеканалу «UA:Перший».

Зокрема, на запитання, чому юрист Зеленського Андрій Богдан часто літав до Женеви, коли там мешкав Коломойський, а потім – до Тель-Авіва, куди він переїхав пізніше, олігарх відповів: «Він, перш за все, мій адвокат».

На уточнююче питання, чи справді Богдан поєднує роботу адвоката бізнесмена та співпрацю зі штабом Зеленського, Коломойський зазначив: «Я вам скажу, що він ще працює й на інших людей, що викликає у мене роздратування, тому що виникає питання: чи є конфлікт інтересів? Ви ж розумієте, що починаючи від Авраама всі люди якось між собою пов'язані».

Раніше журналісти програми «Схеми» оприлюднили інформацію про те, що напрямки перельотів адвоката Андрія Богдана змінювалися відповідно до зміни місця проживання Ігоря Коломойського. «Наприклад, протягом 2018 року юрист літав у Женеву щонайменше 9 разів. Тоді олігарх мешкав там. Із осені 2018 року Богдан часто літає у Тель-Авів, де живе Коломойський тепер. Починаючи з жовтня минулого року він бував там мінімум 9 разів. Причому п’ять із них – у 2019-му, уже після того, як Зеленський оголосив про похід на вибори», – йдеться у матеріалі.

Сам Богдан відмовився говорити про причини відвідування Женеви і Тель-Авіва, посилаючись на те, що це «приватне життя».

«Моє приватне життя не може бути без мого бажання відкрите ні журналістам, ні будь-кому іншому. Я не є ні публічна особа – політик, ні держслужбовець», – заявив юрист.

Андрій Богдан був також захисником Геннадія Корбана у суді та радником Коломойського, коли той очолював Дніпропетровську ОДА.

Сам кандидат у президенти Володимир Зеленський від відповідей на запитання про його зв'язки з Богданом ухилявся.

Читайте також: Журналісти розповіли, як юрист Коломойського за штабом Зеленського "спостерігає"

Водночас, розслідувачі Bihus.Info з'ясували, що 3 квітня Богдан зустрічався з директором НАБУ Артемом Ситником. У прес-службі Бюро факт зустрічі підтвердили та пояснили, що сторони обговорювали "антикорупційну стратегію" кандидата в президенти Зеленського.

Раніше Володимир Зеленський неодноразово заявляв, що його стосунки з Коломойським є виключно діловими, олігарх не втручається в роботу його штабу і не фінансує виборчу кампанію.

Фото: FRE/RL Graphics

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-