Україні не вдалося повністю уникнути втручання РФ у вибори - Президент

Україні не вдалося повністю уникнути втручання РФ у вибори - Президент

Укрінформ
Президент Петро Порошенко заявив, що Україні не вдалося повністю уникнути російського впливу на вибори, але деякі спроби були попереджені.
На цьому він наголосив під час виступу на 12-му Київському безпековому форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

" Це (втручання Росії у вибори - ред) відчули на собі низка західних держав і, навчені цим гірким досвідом, ми прогнозували те, що і Україна обов'язково стане об'єктом втручання з боку Росії. Ми готувались до цього і значну частину таких спроб вчасно ідентифікували і попередили. Однак я мушу визнати, що попри всі наші зусилля нам не вдалося повністю уникнути російського впливу на українські вибори", - сказав Порошенко.

Президент додав, що механізм і реальні наслідки цього впливу ще належить ретельно вивчити і проаналізувати.

Він також подякував Арсенію Яценюку за те, що 12 років поспіль організовує та проводить Київський безпековий форум, бо він став одним із найвпливовіших майданчиків для серйозних дискусій на актуальні теми зміцнення української державності.

Читайте також: Виборча кампанія нагадала Порошенку фільм "Еквілібріум"

"У час фейкових новин та безсоромної дезінформації такі форуми є ковтком свіжого повітря для тих, хто прагне говорити на основі точно перевіреної інформації, для тих, хто надає перевагу вдумливій дискусії", - додав Порошенко.

Київський безпековий форум започаткований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» у 2007 році. Він є щорічним заходом, дискусією на високому рівні щодо актуальних питань національної безпеки, Чорноморського регіону, питань безпеки у Європі та глобальної безпеки у світі. Питання, які обговорюються під час Київського безпекового форуму, торкаються вирішення регіональних конфліктів, економічної та енергетичної безпеки, кібербезпеки, проблеми організованої злочинності, торгівлі людьми, нелегальної міграції та біженців. Учасники заходу намагаються знайти рішення для подолання актуальних проблем управління кордонами, корупції, тероризму, нерозповсюдження ядерної та звичайної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-