Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Про «нічого страшного не станеться» і «будемо разом критикувати Зеленського»

Про «нічого страшного не станеться» і «будемо разом критикувати Зеленського»

Блоги
Укрінформ
Нинішня поляризація лише поглибиться після виборів, і ми отримаємо на роки вперед жорстке розділення суспільства…

Іноді зустрічається переконання, що, мовляв, «Оберемо Зеленського – нічого страшного не станеться, бо якщо він робитиме щось не так, його свої ж першими заплюють і вже за півроку одним фронтом будемо його критикувати і скеровувати, куди нам треба».

Це тотально хибне переконання.

Чому ви думаєте, що нинішня поляризація зникне після виборів? Вона лише поглибиться і ми отримаємо на роки вперед жорстке розділення суспільства.

Доказом цьому слугують Сполучені Штати Америки. От вам проекція, виходячи з американського досвіду.

Після приходу до влади Зеленський потрапить під каток нищівної критики всіх прихильників Порошенка – іноді заслужено, а іноді й огульно. Це ще більше відштовхуватиме тих, хто голосував за Зеленського. «1+1» перетвориться на Fox News, який з ранку до вечора хвалитиме сонцесяйного і мудрого лідера – що не сталося б. Прихильники Зеленського дивитимуться лише цей канал.

Сам Зеленський спілкуватиметься зі своїм фан-клубом виключно в «Інстаграмі». Щодня він публікуватиме там короткі звернення з нападами на своїх ворогів. Ворогами будуть всі ЗМІ, активісти та журналісти, які його критикують. Він буде пояснювати це тим, що «порохоботи», які п`ять років руйнували державу, не можуть осягнути геній нового президента, не можуть визнати свій програш і просто хочуть йому помститися. У кожному другому зверненні він посилатиметься на уявний «народ», який на його боці. Ці інстаграм-відозви збиратимуть сотні тисяч репостів його прихильників, які з часом перестануть сприймати будь-яку критику свого улюбленця.

Да вам «порохоботи» здаватимуться еталоном критичного мислення! Ті, які здебільшого все-таки щось рефлектують, сумніваються, визнають, скільки недоліків у Порошенка і який він справді поганий тут і там, але переконують, що все ж таки є й переваги та досягнення і т.ін. Все це здасться часами надзвичайної суспільної злагоди у порівнянні з «зеленоботами» у разі перемоги їхнього улюбленця. Їм 1+1 та особисто Зеленський в Інстаграмі пояснять все «змовою ворогів» та «полюванням на відьом» у той час як економіка зростає (внаслідок реформ 2014-2019 років, а не його діяльності).

Нічого страшного? Будемо разом критикувати Зеленського?

Георгій Тихий
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-