БПП вимагає розслідувати затримання агітатора проти Зеленського

БПП вимагає розслідувати затримання агітатора проти Зеленського

Укрінформ
Фракція БПП вимагає від Нацполіції та Держбюро розслідувань розслідувати затримання активіста на Майдані Незалежності 7 квітня за агітацію проти Володимира Зеленського.

Про це сказав керівник фракції БПП Артур Герасимов під час засідання Погоджувальної ради в парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Фракція БПП обурена затриманням активістів, що сталися днями на Майдані Незалежності. Як бачите, палатки та агітацію, наприклад, Нацкорпусу взагалі поліція не помічає, але як тільки активісти почали агітацію проти пана Зеленського - це знущання, я думаю, всі бачили по телебаченню. Ми вимагаємо термінового розслідування від Національної поліції, від ДБР. Винні мають бути притягнуті до відповідальності", - сказав Герасимов.

Громадський рух "Відсіч" 7 квітня повідомив, що у центрі Києва поліція затримала активіста Леоніда Овчаренка за спробу роздавати листівки з інформацією про кандидата в Президенти України Володимира Зеленського.

Як повідомляв рух "Відсіч", у неділю, 7 квітня, о 9:00 планувалося встановити громадський агітаційний намет на цих виборах на Майдані Незалежності біля Лядських воріт. Планувалося, що в наметі кожен бажаючий отримає листівки: "В листівках буде інформація про те, ким насправді є Володимир Зеленський і якими наслідками може обернутися його президентство для України".

Водночас Поліція Києва повідомила, що вранці столичні поліцейські отримали повідомлення про те, що невідомий на Майдані Незалежності проводить незаконну агітацію.

Читайте також: Агітацію перед другим туром можна починати із 8 квітня - ЦВК

"Правопорушника попередили, що такі дії є протиправними, а відтак запросили проїхати в територіальний відділ поліції для складання адміністративних матеріалів. Утім чоловік відмовився і вчинив непокору правоохоронцям", - повідомили в поліції.

У результаті чоловіка, 1987 р.н., доправили до відділу поліції, де склали адміністративні протоколи за ст. 212-10 (Порушення обмежень щодо ведення передвиборчої агітації, агітація в день проведення референдуму) та ст. 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Зазначається, що адміністративні матеріали будуть направлені до Шевченківського районного суду для прийняття рішення.

У поліції нагадали, що передвиборча агітація забороняється до оголошення ЦВК результатів голосування у першому турі виборів президента України.

Як повідомляв Укрінформ, відсьогодні, 8 квітня, поінформувала в неділю на брифінгу голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук, громадяни мають право брати участь в агітаційних кампаніях за кандидатів у президенти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-