Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

#24годининавибачення: Батьки дітей сонця вимагають у Зеленського – публічно вибачитися

#24годининавибачення: Батьки дітей сонця вимагають у Зеленського – публічно вибачитися

Блоги
Укрінформ
Не може політик, який претендує на найвищу посаду в державі, принижувати в своїх кварталах і куплетах людей з особливими потребами

В моєму кабінеті особливе місце займає лист подяки від асоціації людей з синдромом Дауна. Ми багато працювали з батьками сонячних дітей для впровадження інклюзивної освіти, права дітей з особливими потребами на працевлаштування, на самореалізацію. 

Європа – це в першу чергу повага до прав людини, повага до інших й інакших людей. 

Якось один радикальний політик дозволив собі принизити людей з синдромом Дауна, коли публічно кричав, що «в уряді – дауни»… Був грандіозний скандал. Він змушений був публічно вибачитися. Це хороший урок для всіх українських політиків. Й тим більше цей урок стосується кандидатів у президенти.

У своєму серіалі «Слуга народу» кандидат В.Зеленський принижує велику частину українців, називає людей даунами в образливому і неприпустимому для політика тоні. 

Є відкритий лист від батьків дітей сонця з вимогою публічно вибачитися. Я доєднуюся до цих вимог. Не може політик, який претендує на найвищу посаду в державі, принижувати в своїх кварталах і куплетах людей з особливими потребами, з фізичними вадами, людей іншої сексуальної орієнтації, запускати сексистські жарти, знущатися над інакшими.

Я – проти розколу країни і суспільства, проти мови ненависті й неповаги до людей з особливими потребами. Я ЗА толерантне європейське суспільство. 

Визнати помилку і вибачитися – це не страшно. Це правильно. Я висловлюю свою солідарність всім батькам дітей з аутизмом, з синдромом Дауна, людям з особливими потребами, з вадами дикції, людям іншої сексуальної орієнтації, різним громадянам України, бо ми всі – рівні, хоч і різні.

І чекаю, що в пана Зеленського вистачить мужності й такту – вирізати образливі слова з серіалу і реприз на своїх концертах і вибачитися перед всіма людьми з вадами, над якими він знущався всі ці роки...

#24годининавибачення
Ірина Геращенко
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-