КВУ підтримує дебати і на “Олімпійському”, і на Суспільному

КВУ підтримує дебати і на “Олімпійському”, і на Суспільному

Укрінформ
Генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель підтримує ідею проведення дебатів між кандидатами у президенти і на НСК “Олімпійський”, і на Суспільному.

Про це він сказав на засіданні круглого столу в Укрінформі.

"Я вважаю, була б чудова можливість проведення дебатів і на НСК “Олімпійський”, як заявили представники команд кандидатів, а також додаткового раунду дебатів у приміщенні Суспільного. Якщо Центральна виборча комісія піде назустріч, природно, що можна врегулювати внесенням змін до постанови ЦВК, передбачивши (ще) одні дебати”, - сказав Кошель.

Йдеться про постанову ЦВК від 5 травня 2014 року № 472 “Про Положення про порядок проведення Національною суспільною телерадіокомпанією України передвиборних теледебатів між кандидатами на пост Президента України, включеними до виборчого бюлетеня для повторного голосування, за рахунок і в межах коштів Державного бюджету України, виділених на підготовку та проведення виборів Президента України”, відповідно до якої теледебати між кандидатами відбуваються в студії (кімнаті) Національної суспільної телерадіокомпанії України.

“Якщо використовувати спортивну термінологію, то на “Олімпійському” має бути не менше двох таймів по 45 хвилин з мінімальною кількістю політичних “ультрас”, - зазначив Кошель.

Читайте також: Голова НСТУ назвав модераторів дебатів між Порошенком і Зеленським

Водночас, за його словами, відмова від участі кандидатів на посаду глави держави не є порушенням законодавства, однак тоді виборці матимуть підставу розцінювати це як публічну неповагу до закону.

Як повідомлялося, кандидат у президенти Володимир Зеленський 3 квітня заявив, що дебати з іншим кандидатом на пост глави держави Петром Порошенком мають відбутися на стадіоні “Олімпійський”.

Порошенко відповів на виклик Зеленського. Чинний глава держави наголосив, що дебати - це не шоу, а серйозна дискусія про стратегію розвитку країни, цінності, історичний вектор, пріоритети. Він нагадав, що згідно з законом про вибори Президента дебати можуть відбуватися на базі Суспільного телебачення з трансляцією на всіх телеканалах, однак погодився на проведення дебатів на НСК “Олімпійський”.

Як встановлює стаття 62 закону про вибори Президента, теледебати проводяться в останню п’ятницю перед днем повторного голосування між 19 та 22 годинами в прямому ефірі, тривалістю не менше 60 хвилин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-