ENEMO про вибори в Україні: порушення характерні для всіх молодих демократій

ENEMO про вибори в Україні: порушення характерні для всіх молодих демократій

Укрінформ
Проведення справді вільних та конкурентних президентських виборів свідчить про те, що Україна рухається у правильному напрямку, а зафіксовані міжнародними спостерігачами порушенння характерні для всіх молодих демократій.

Про це заявив на прес-конференції у вівторок, 2 квітня, голова Міжнародної місії ENEMO зі спостереження за виборами Президента 31 березня 2019 року Златко Вуйович, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Український народ, на нашу думку, повинен пишатися цими виборами, особливо враховуючи поточний момент і виклики, з якими Україна стикається зараз, зокрема конфлікт з Росією та багато внутрішніх проблем. Попри це вони були насправді вільними і конкурентними. Те, як вони були проведені, свідчить, що Україна рухається у правильному напрямку", - сказав Вуйович.

Читайте також: ENEMO визнала вибори в Україні прозорими та ефективними

Він відзначив, що на цих виборах дільничні виборчі комісії проявили себе набагато краще порівняно з попередніми виборами, а загальна оцінка процедур підрахунку голосів була позитивною.

Голова Місії зауважив, що передвиборча кампанія була брудною через велику кількість чорного піару, але в день виборів усе було проведено дуже якісно і чесно. За його словами, саме тому загальна оцінка Місією передвиборчої кампанії була набагато більш критичною, ніж оцінка дня виборів.

Відповідаючи на запитання журналістів, Вуйович зауважив, що зафіксовані спостерігачами ЕНЕМО порушення характерні для всіх молодих демократій - це, зокрема, чорні піар-кампанії, нерівномірне висвітлення кандидатів у ЗМІ, використання державних ресурсів під час виборчої кампанії.

"Ніяких конкретних особливостей України (у сенсі порушень - ред.) ми не спостерігаємо", - зазначив голова Місії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-