Кремль прагне нестабільності у другому турі українських виборів – Гербст

Кремль прагне нестабільності у другому турі українських виборів – Гербст

Укрінформ
Росія намагатиметься розхитати ситуацію в Україні перед другим туром голосувань на виборах українського Президента, зокрема і за допомогою перешкоджанню роботи ЦВК.

Таке бачення озвучив в інтерв'ю Укрінформу колишній посол США в Україні, нині директор Євразійського центру імені Діну Патрічіу "Атлантичної ради" Джон Гербст.

"Вони (в Кремлі – ред.) хотіли би, щоби в Україні була нестабільність. Я знаю, що вони не хочуть бачити Порошенка Президентом, втім мені невідомо, що вони думають про Зеленського. Але, безумовно, вони намагатимуться створити нестабільність у другому турі, наприклад, шляхом хакерських атак на Центральну виборчу комісію", - зазначив американський експерт.

Тим не менше, на його переконання, незалежно від того, хто отримає перемогу у другому турі голосувань, Україна продовжить свій шлях реформ.

Читайте також: І Порошенко, і Зеленський мають гарні шанси перемогти – Гербст

"Я вважаю, що реформи триватимуть, і я думаю, що ми побачимо подальшу орієнтацію (України – ред.) на Захід. Очевидно, можуть бути відмінності по окремих питаннях. Але загальний курс, я думаю, буде незмінним", - зауважив Гербст.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 31 березня відбувся перший тур президентських виборів. За результатами підрахунку 99,07% електронних протоколів, у другий тур перегонів виходять шоумен Володимир Зеленський, та чинний президент Петро Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-