Спостерігачі ПАРЄ задоволені тим, як проходять вибори в Україні

Спостерігачі ПАРЄ задоволені тим, як проходять вибори в Україні

Укрінформ
У ПАРЄ позитивно оцінили демократичність проведення першого туру президентських виборів в Україні.
Про це заявила Анжела Сміт, глава делегації Парламентської асамблеї Ради Європи, що спостерігає за виборами Президента України, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми задоволені побачити, що кампанія була змагальною, але необхідно урегулювати ключові правові питання», - заявила британська парламентарій.

Як відзначають міжнародні спостерігачі, президентська виборча кампанія в Україні проходила вільно, із дотриманням основоположних свобод.

Читайте також: Міжнародні спостерігачі вважають, що вибори в Україні відбуваються вільно

Серед недоліків вказуються ознаки випадків підкупу виборців, неналежне використання бюджетних коштів, а також не надто глибокий аналіз під час висвітлення виборів у ЗМІ.

«ПАРЄ і Венеціанська комісія сподіваються на продовження тісного співробітництва з Україною у сфері демократичного розвитку», - наголосили в Асамблеї.

Як повідомляв Укрінформ, 31 березня в Україні пройшов перший тур виборів Президента. За результатами підрахунку понад 80% голосів, до другого туру виходять шоумен і бізнесмен Володимир Зеленський і чинний глава держави Петро Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-