Теледебати мають стати традицією під час усіх виборів в Україні — спостерігачі

Теледебати мають стати традицією під час усіх виборів в Україні — спостерігачі

Укрінформ
Проведення телевізійних дебатів перед другим туром президентських виборів піде на користь виборцям України, бо дасть їм змогу порівняти завдання, які ставлять перед собою кандидати, та їхнє бачення шляхів вирішення.

Про це заявив спеціальний координатор короткострокових спостерігачів місії ОБСЄ Ількка Канерва під час спільної прес-конференції представників місії міжнародних спостерігачів за виборами в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для всіх виборців України буде на користь проведення дебатів на телебаченні. Вони є дуже важливим інструментом демократії і конкурентності, тому що дають змогу порівнювати завдання кандидатів і їхнє бачення шляхів вирішення", - сказав Канерва.

За його словами, дуже важливо, щоб проведення дебатів стало традицією під час усіх майбутніх передвиборчих кампаній, оскільки вони є втіленням принципу конкурентності у контексті проведення виборчої кампанії.

Читайте також: Міжнародні спостерігачі вважають, що вибори в Україні відбуваються вільно

Як повідомляв Укрінформ, 31 березня в Україні пройшов перший тур виборів Президента. За результатами підрахунку 85,07% електронних протоколів, до другого туру виходять шоумен Володимир Зеленський і чинний глава держави Петро Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-