Міжнародні спостерігачі вважають, що вибори в Україні відбуваються вільно

Міжнародні спостерігачі вважають, що вибори в Україні відбуваються вільно

Фото
Укрінформ
Міжнародні спостерігачі вважають, що на виборах Президента 31 березня 2019 року що волевиявлення громадян відбулося вільно.

Про це на прес-конференції у Києві заявив спеціальний координатор короткострокових спостерігачів місії ОБСЄ Ількка Канерва.

"Можна говорити що загалом вибори проходили як вільні вибори", - сказав він.

За його словами, громадянам України було забезпечено реалізацію права та можливість вільно віддати свій голос за того кандидата, за якого виборець вважає за потрібне проголосувати.

"Безсумнівно, все буде визначатися під час другого туру",- додав Канерва. Водночас він звернув увагу, що під час виборів було задіяно дуже багато зацікавлених осіб, тому "безумовно треба було забезпечити виконання усіх норм та правил проведення виборів",- підкреслив Канерва.

Ількка Канерва
Ількка Канерва

Він нагадав, що було залучено понад тисячу спостерігачів з різних країн світу, аби забезпечити максимально об'єктивний нагляд.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 1 квітня громадянська мережа ОПОРА оприлюднила заяву щодо попередніх результатів спостереження на виборах. ОПОРА вважає, що випадки порушення національного законодавства на виборчих дільницях не стали критичною перешкодою для реалізації громадянами свого права обирати і бути обраними під час чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року, і не можуть суттєво вплинути на кінцеві результати волевиявлення громадян.

Читайте також: Берлін не коментує результати українського голосування, але запевняє у пітримці

В Україні 31 березня відбувся перший тур президентських виборів. За попередніми результатами, у другий тур перегонів виходять шоумен Володимир Зеленський, та чинний президент Петро Порошенко.

Фото: Шамкін Данііл

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-