Найшвидше і 100%: як проголосувала Антарктида

Найшвидше і 100%: як проголосувала Антарктида

Фото
Укрінформ
У виборах Президента України на антарктичній станції "Академік Вернадський" взяли участь 34 українці і явка загалом склала 100%. Переможцем став Петро Порошенко.

Про це повідомляється на сайті Міністерства освіти та науки.

"У голосуванні на станції “Академік Вернадський”, взяли участь 34 громадянина – 11 учасників 23-ої Української антарктичної експедиції та 23 члени сезонного загону науковців, які нині перебувають на станції. Таким чином явка виборців склала 100%", - йдеться у повідомленні.

Крім того зазначається, що голосування у найвіддаленішій виборчій дільниці почалося 31 березня 2019 року, о 8.00 за місцевим, аргентинським, часом (о 14.00 за київським часом) і закінчилося за годину.

Повідомляється, що о 15.40 за Києвом скан-копія протоколу за результатами голосування була відправлена через інтернет до Центральної виборчої комісії. Оригінали бюлетенів та протоколу опечатані та будуть передані до ЦВК після ротації постійної антарктичної експедиції, приблизно в другій половині квітня 2019 р.

Водночас громадянська мережа Опора у Twitter оприлюднила фото аркуша з результатами голосувань в Антарктиді, згідно з яким, найбільше голосів набрав чинний Президент Петро Порошенко (19).

Пізніше з'явилися уточнені дані.

Як повідомлялося, в Україні 31 березня відбулося голосування на чергових виборах Президента. У бюлетені для голосування були прізвища 39 кандидатів.

Читайте також: Вибори-2019: стало відомо, як проголосували в Білорусі

За даними Національного екзит-полу, найбільше голосів виборців здобуває шоумен Володимир Зеленський – 30,6%, друге місце посідає чинний Президент Петро Порошенко з 17,8% голосів виборців, на третьому місці лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко з 14,2% голосів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-