Денісова за тиждень отримала майже тисячу

Денісова за тиждень отримала майже тисячу "виборчих" звернень

Укрінформ
До Уповноваженої Верховної Рада Людмили Денісової за останні 7 днів надійшло майже тисяча звернень щодо порушення прав виборців.

Про це Денісова повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"За останні 7 днів до мене надійшло майже тисяча звернень щодо порушення прав виборців. З них 719 на гарячу лінію, а електронною формою скористалися 220 громадян. В свою чергу, до регіональних представників Уповноваженого звернулося 107 заявників", - написала вона.

За даними Денісової, найпоширенішою проблемою є невключення громадян у списки виборців – майже 35% від загальної кількості звернень, та неточності у цих списках – до 25%.

Питання реалізації виборчого права громадянами, які за станом здоров’я не можуть прибути до дільниці є розповсюдженим та складає 5% усіх звернень, сказала омбудсмен.

Також, за її словами, відсутність медичної довідки щодо стану здоров’я для голосування на дому не дало можливості здійснити волевиявлення майже 10% громадян, які звернулися до неї.

Читайте також: Денісова пропонуватиме Раді вдосконалити виборче законодавство

"За результатами проведених моніторингових візитів, здійснених представниками Уповноваженого, виявлено, що окремі виборчі дільниці були недоступні для осіб з інвалідністю. Зокрема, у одному із військових шпиталів міста Луцька кімнати для голосування знаходились на другому поверсі та працівникам медичного закладу доводилось самотужки піднімати осіб з інвалідністю до місця голосування", - зазначила Денісова.

Вона додала, що результати моніторингу дотримання виборчих прав громадян буде узагальнено, проаналізовано та оприлюднено протягом наступного тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-