"112 Україна" і Newsone також оприлюднили екзит-пол

Оновлено
Укрінформ
За результатами спільного екзит-полу телеканалів "112 Україна" та Newsone станом на 18:00 на виборах Президента України лідирують шоумен Володимир Зеленський - 30,7% голосів, чинний глава держави Петро Порошенко - 18,6% і лідер партії ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко - 13,9%.

Такі дані екзит-полу, який провели на замовлення двох телеканалів австрійський Інститут соціальних досліджень і консалтингу SORA спільно з українським Центром "Соціальний моніторинг", були оприлюднені в неділю на брифінгу після закриття виборчих дільниць, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Далі йдуть Юрій Бойко – 10, 3%, Анатолій Гриценко –7,3% , Ігор Смешко - 6,6%, Олег Ляшко - 4,3%, Олександр Вілкул - 3,3%, Руслан Кошулинський - 2,0%.

Решта кандидатів набрали менше 1% голосів виборів.

Відповідно до результатів опитування, за Зеленського найбільше виборців проголосували на сході (42,4%) та півдні (38,8%) України. Найменшу підтримку йому надали в західних областях (21,9%).

Чинний Президент найбільшою популярністю, згідно з опублікованими даними, користується в Києві (29%) та на заході України (26,5%).

Найбільший рівень підтримки Тимошенко - у західних областях (18,4%).

Читайте також: ВИБОРИ ПРЕЗИДЕНТА: ДАНІ НАЦІОНАЛЬНОГО ЕКЗИТ-ПОЛУ

Опитування виборців здійснювалося на виході з виборчих дільниць. Дослідження було проведено на всій території України. Було опитано загалом 26 тисяч 548 виборців, з них 12 тис. 732 респондента - методом face to face, 13 816 тис. респондентів - методом "таємного голосування".

Статистична похибка становить 2,1% для лідерів рейтингу і не більше 1,5% для інших кандидатів.

Після 22:00 телеканали планують оприлюднити уточнені дані екзит-полу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-