У Денісової заявляють, що військові голосували активно

У Денісової заявляють, що військові голосували активно

Укрінформ
В Україні 78% військовослужбовців Збройних сил, 60% - Національної гвардії та 95% - Державної прикордонної служби станом на 16 годину 31 березня проголосували на виборах Президента.

Про це представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у справах захисту прав військовослужбовців Олег Трохименко повідомив на прес-конференції в Укрінформі.

"Щодо кількості військовослужбовців, які станом на 16 годину вже проголосували у зоні проведення операції Об'єднаних сил, у нас наявна наступна інформація: по Збройним силам України проголосувало вже 78%, по Національній гвардії — 60% і Державна прикордонна служба — 95%", - сказав Трохименко.

Він нагадав, що загалом на території України було створено 93 спеціальні виборчі дільниці, у зоні ООС — їх 79. Всі дільниці відкрилися вчасно і працюють у нормальному режимі. Ніяких порушень виборчих прав на цих дільницях не зафіксовано, звернень до офісу омбудсмена з цих питань теж не було, сказав представник Уповноваженого.

Читайте також: У Харкові голосували на спецдільниці у військовому госпіталі

Трохименко також зазначив, що п’ять пунктів пропуску у зоні ООС розпочали працювати вчасно. Шостий з української сторони відкрити намагалися, але сепаратисти залишили його закритим. "Але зранку ми не спостерігали активності у перетині цієї лінії розмежування. Раніше ми отримали інформацію про те, що з боку так званих "ЛНР"/"ДНР" розповсюджувалася інформація про те, що 31 березня вихідний і КПВВ будуть закриті, бо в Україні проходять вибори. Попри це маємо інформацію на 14 годину: на підконтрольну Україні територію прийшло 3 046 осіб, а на 15 годину ця кількість збільшилася до 5 169 осіб", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, 31 березня в Україні проходять вибори Президента. У виборчому бюлетені 39 кандидатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-