Гройсман зустрівся зі спостерігачами та озвучив позицію уряду щодо виборів

Гройсман зустрівся зі спостерігачами та озвучив позицію уряду щодо виборів

Фото
Укрінформ
Основне завдання уряду під час двох виборчих кампаній – гарантувати проведення вільного і демократичного виборчого процесу та забезпечити сталий економічний розвиток країни.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з представниками Міжнародного республіканського інституту, Європейської мережі організацій спостереження за виборами (ENEMO) та Національного демократичного інституту, які виконуватимуть місію спостерігачів на президентських виборах в Україні, повідомляє прес-служба КМУ.

«Важливо, аби вибори і Президента, і парламенту відбулися прозоро, відкрито і демократично. Це фундаментально важливо. Успіх буде тоді, коли воля народу буде реалізована внаслідок чесних виборів. Це укріпить нашу демократію. Перший етап підготовки до процесу здійснено. Уряд у своїх повноваженнях має чіткі функції – щодо матеріально-технічного забезпечення передусім. Позиція уряду чітка – відкриті і демократичні вибори», - сказав Гройсман.

Гройсман зустрівся зі спостерігачами

Прем’єр-міністр наголосив, що Україна і український уряд відкриті для демократичного світу і твердо стоять на позиціях незворотності реформ.

Окремо він торкнувся питання безпеки. «Всі мають діяти в межах законів України. Моя вимога чітка: якщо будуть прояви порушення закону або намагання втрутитися в процес, вони мають бути негайно припинені силами МВС, Національної поліції», – зазначив Прем’єр-міністр.

Глава уряду звернув увагу і на існуючі зовнішні загрози – передусім у контексті спроб Росії втрутитися в український виборчий процес. Так, в уряді не виключають, що Росія може вдатися до ескалації на Донбасі або в Азово-Чорноморському регіоні, продовжувати активне розповсюдження фейків та відвертої дезінформації для впливу на настрої виборців.

«Росія намагається втручатися у виборчий процес, використовуючи різні інструменти. Спеціальні служби цим опікуються», – сказав Гройсман.

Як повідомлялося, усього Центральна виборча комісія зареєструвала 2 344 міжнародні спостерігачі від іноземних держав та міжнародних організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-