Сюмар сказала, які ознаки свідчать про втручання РФ у вибори

Сюмар сказала, які ознаки свідчать про втручання РФ у вибори

Укрінформ
Втручання Російської Федерації у вибори Президента України можна простежити через позиції певних політиків і загальнонаціональних телеканалів.
Таку думку висловила Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар в інтерв'ю Укрінформу.

“Я переконана, що втручання Росії у вибори вже є, і ми це бачимо по політиці певних телеканалів, по позиції певних політиків, які вже поїхали в Росію, фактично, маніпулювати і показувати, хто готовий капітулювати. І, звичайно, кинути сюди пару десятків мільйонів доларів або й сотні мільйонів доларів для того, щоб тут загорілося полум’я, просто купити людей, які зі зброєю в руках і з вибухівкою тут щось будуть робити, – це легко. І для Росії – це дрібнички порівняно з тим, що вони витрачають на утримання анексованих Криму і Донбасу”, – прокоментувала політик.

При цьому Сюмар впевнена, що Росія докладатиме зусиль, аби “цією нагодою скористатися”.

“І це вже тест на нашу зрілість, як суспільства: наскільки ми готові не сприймати насилля в цих умовах і розуміти, що воно може знищити державу”, – підкреслила депутат.

Читайте також: Сюмар вважає, що високий рейтинг Зеленського - за гарну акторську гру

За її словами, Росія зацікавлена в тому, щоб в Україні “все було дуже погано або щоб України не було взагалі”.

“Давайте будемо відвертими: те, що робить Росія – це максимальне ослаблення України. Коли Україна не стала частиною “русского мира" і цієї пострадянської Російської імперії, яку намагається безуспішно станом на зараз створити Путін, Росія почала робити все, щоб максимально послабити Україну”, - висловилась Сюмар.

При цьому політик уточнює, що створення на кордонах зони конфлікту є серйозним ослабленням, яке вводить країну в стан паніки.

“Ви бачите, що досі це — питання номер один, актуальне для країни. Воно знекровлює країну економічно, бо армія – це дуже дорого, тим більше, якщо будувати її фактично з нуля. І такі галузі, як, наприклад, ракетобудування, ПВО, авіація — це величезні гроші, це не берці купити (а в бійців навіть берців не було). Тому економічно це знекровлює країну. Втрата ринку, міграція всередині країни, постійна дестабілізація, пов’язана з цим, створення цього величезного «поясу» довкола країни”, – зазначила депутат.

На її переконання, нині Росія зосереджена на створення “поясу держав”, щоб не допустити наближення НАТО до своїх кордонів.

“Придністров'я – та сама історія для послаблення Молдови, ми це бачимо. Абхазія, Осетія – те саме для ослаблення Грузії. І ключове – всі ці країни не мають шансу стати членами НАТО. Тобто Росія створює цей пояс держав, які будуть “сірою зоною” для того, щоб НАТО не наблизилося до кордонів Росії. Для них безпечніше, коли тут є якісь керовані процеси, аніж коли зрозуміла історія, що є Альянс”, – заявила Сюмар.

Як повідомлялося, заступник генерального директора Комітету виборців України Наталя Линник вбачає велику загрозу втручання Росії в українські вибори. За її словами, загроза полягає не тільки в інформаційному втручанні, а також у можливому втручанні в день виборів.

31 грудня 2018 року в Україні стартувала кампанія чергових виборів президента, призначених на 31 березня 2019 року.

ЦВК 8 лютого завершила процес реєстрації на посаду глави держави - усього було зареєстровано 44 кандидатів. Пізніше п’ять кандидатів відмовилися від балотування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-