Втручання в українські вибори: зовнішня розвідка повідомила про плани РФ

Втручання в українські вибори: зовнішня розвідка повідомила про плани РФ

Укрінформ
Росія планує провокувати дестабілізацію ситуації в Україні з метою реваншу проросійських сил під час виборів у 2019 році.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті Служби зовнішньої розвідки.

"Основний план дій Російської Федерації на українському напрямі у коротко- й середньостроковій перспективах передбачає подальше провокування комплексної дестабілізації ситуації в Україні з метою сприяння реваншу проросійських сил у нашій країні за результатами виборів 2019 року", - йдеться у повідомленні.

Для цього, вказують у Службі зовнішньої розвідки, росіяни вдаватимуться до різноформатних заходів впливу на перебіг виборчого процесу і підрахунок голосів під час президентських і парламентських виборів в Україні.

За прогнозом спецслужби, слід очікувати на дестабілізацію ситуації на підконтрольній Україні території, а також на лінії розмежування з тимчасово окупованими територіями у Донецькій і Луганській областях. Крім того, відбудеться нагнітання військово-політичного протистояння з елементами економічного впливу.

Також росіяни вдаватимуться до проведення інформаційно-пропагандистських кампаній в українському медіапросторі та до використання інструментів втручання у кіберпростір.

Читайте також: У Кремля є план зриву президентських виборів в Україні — Порошенко

Для підтримки "своїх" кандидатів росіяни проведуть "роботу" з українцями, що проживають на окупованих територіях. Для прикриття використають громадські організації. РФ фінансуватиме радикально налаштовані політичні сили - як антиукраїнські, так і ультранаціоналістичні.

Паралельно росіяни дискредитуватимуть виборчий процес в Україні та чинну українську владу у міжнародному медіа-просторі та з кремлівських позицій у міжнародних організаціях, політичних та експертних колах західних країн, прогнозують у СЗР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-