France24 розповів, як Київ готується відбивати кібератаки під час виборів

France24 розповів, як Київ готується відбивати кібератаки під час виборів

Укрінформ
Французький телеканал France24 підготував репортаж про спільні навчання СБУ та ЄС щодо відпрацювання методів протидії кібератакам на ЦВК під час президентських виборів.

Про це повідомляється на сайті телеканалу.

"У навчаннях, проведених у Києві минулого тижня, взяли участь близько сотні українських та західних експертів; вони стали частиною зусиль щодо запобігання втручання Росії у вибори 31 березня, що мають надзвичайне значення ", - йдеться у репортажі.

Його автори зазначають, що українська Служба безпеки протягом останніх місяців реєструє зростаючу кількість розповсюджуваних атак на кшталт "відмова в обслуговуванні" і шахрайських спроб отримати доступ до комп'ютерів міністерств та інших державних структур. СБУ заявляє, що останнім часом відбулося кілька російських кібератак на Центральну виборчу комісію, і очікуються нові. Для захисту від можливих спроб втручання Росії Центрвиборчком придбав нове обладнання та програмне забезпечення. Українські експерти з кібербезпеки пройшли навчання в НАТО і глобальних компаніях і тепер краще підготовлені до роботи з російськими хакерами, ніж у 2014 році, зазначають автори сюжету.

Високопоставлений співробітник контррозвідки СБУ Олександр Климчук зазначив: "Росія проводить кібератаки, щоб завдати максимальної шкоди".

Якуб Каленський з недавно створеної Української виборчої групи вважає, що Кремль не підтримує якогось конкретного кандидата, але прагне дискредитувати майбутні вибори загалом.

Читайте також: СБУ викрила хакерів, які готували кібератаки на вибори

Українська цільова група з виборів, створена за допомогою Атлантичної ради, американського аналітичного центру, для виявлення спроб втручання з боку іноземних держав заявила, що росіяни можуть атакувати критично важливу інфраструктуру, таку як електромережі, телефонні мережі або аеропорти. Мета – показати, що влада не контролює ситуацію, вважають співробітники групи.

Про те, що втручання Росії "вже відбувається" за допомогою ЗМІ та спроб дезінформації, заявив спецпредставник США по Україні Курт Волкер, йдеться у репортажі.

Французький телеканал нагадує, що Росію звинувачують у втручанні у вибори в США і Європейському Союзі. На Заході підозрюють, що Москва буде прагнути вплинути на голосування і в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-