ЦВК розпустила виборчком-порушник у Тернополі

ЦВК розпустила виборчком-порушник у Тернополі

Укрінформ
Центральна виборча комісія достроково припинила повноваження усього складу окружної виборчої комісії з виборів Президента України територіального виборчого округу № 163, що знаходиться у місті Тернопіль.

Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

"Комісія скасувала постанову окружної виборчої комісії з виборів Президента України територіального виборчого округу № 163 від 10 березня 2019 року № 8 "Про утворення дільничних виборчих комісій в межах ТВО 163" та достроково припинила повноваження усього її складу у зв’язку із порушенням нею Закону України "Про вибори Президента України", - ідеться в повідомленні.

У ЦВК розповіли, що вказана ОВК при прийнятті своєї постанови від 10 березня про утворення ДВК порушила вимоги виборчого закону щодо права пропорційної частки кожної категорії посад у дільничних виборчих комісіях для кожного суб’єкта внесення відповідного подання, встановивши переваги при призначенні голів, їх заступників та секретарів дільничних виборчих комісій для окремих кандидатів на пост Президента.

Окрім того, окружною виборчою комісією №163 було порушено порядок підготовки та розгляду питань на засіданні комісії.

Водночас ЦВК встановила, що кандидати на пост Глави держави, які мають право подання кандидатур до зазначеної окружної виборчої комісії, можуть не пізніше 24 години 14 березня 2019 року внести подання до Центральної виборчої комісії щодо кандидатур для включення до її складу.

Центрвиборчком також зобов’язав ОВК територіального виборчого округу № 163 після сформування її нового складу до 16 березня 2019 року утворити дільничні виборчі комісії в межах вказаного територіального виборчого округу з неухильним дотриманням вимог закону.

Читайте також: МВС гарантуватиме безпеку іноземних спостерігачів на виборах

Як повідомлялося, 31 грудня 2018 року в Україні стартувала кампанія чергових виборів Президента, призначених на 31 березня 2019 року.

ЦВК 8 лютого завершила процес реєстрації на пост Глави держави - усього зареєстровано 44 кандидатів. Пізніше п’ятеро кандидатів відмовилися від балотування.

Відповідно до даних на сайті ЦВК територіальний виборчий округ № 163 знаходиться у місті Тернопіль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-