Узяти участь у президентських виборах готові 83% українців

Узяти участь у президентських виборах готові 83% українців

Опитування
Укрінформ
Свою готовність взяти участь у виборах Президента України 31 березня тією чи іншою мірою декларують 83% громадян.

Про це йдеться в повідомленні соціологічної групи “Рейтинг” за результатами проведеного опитування.

“83% опитаних тією чи іншою мірою декларують свою готовність узяти участь у виборах Президента 31 березня 2019 року. Серед симпатиків усіх рейтингових кандидатів готовність проголосувати висловлюють близько 80% опитаних”, - ідеться в повідомленні.

При цьому зазначається, що відносно нижчий рівень мобілізації спостерігається серед наймолодших вікових груп (18-25 та 26-35 років), а в регіонах - у Києві.

За даними опитування, оцінюючи за 10-бальною шкалою ймовірність своєї участі у голосуванні, тільки дві третини респондентів висловили найвищий рівень упевненості у тому, що вони прийдуть на вибори.

Відносно менше таких респондентів серед наймолодшої вікової групи 18-25 років (46%) та тих, хто ще вагається із вибором (64%).

Серед тих, хто завжди ходить на вибори, впевненість у тому, що вони прийдуть і цього разу висловили 80%, а серед тих, хто майже завжди бере участь у голосуванні, – 42%. Водночас серед тих, хто голосуватиме вперше, про готовність прийти на вибори заявили 55%.

Читайте також: 70% українців мають намір проголосувати

Також повідомляється, що майже дві третини опитаних заявили, що завжди беруть участь у виборах, ще 22% сказали, що майже завжди голосують.

При цьому 4% респондентів зазначили, що голосуватимуть уперше і лише 10% сказали, що майже ніколи або ж узагалі ніколи не голосують.

Найбільше останніх серед наймолодших респондентів та мешканців Києва.

Соціологічна група “Рейтинг” проводила опитування протягом 1-7 березня 2019 року серед населення України віком від 18 років.

Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність - 5000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 1,5%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-