Посол США сподівається, що на українських виборах не буде

Посол США сподівається, що на українських виборах не буде "тітушок"

Укрінформ
Волевиявлення українського народу під час президентських та парламентських виборів має поважатися незалежно від їхніх результатів, а підрахунок голосів має проводити тільки Центральна виборча комісія.

Про це заявила посол США в Україні Марі Йованович під час інформаційного марафону "Діалоги в часі", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У рік президентських та парламентських виборів не може бути більшого пріоритету, ніж забезпечення того, щоб українські вибори були вільними та справедливими. Дуже важливо, щоб воля українського народу поважалася незважаючи на результати. На практиці це означає, що тільки незалежна Центральна виборча комісія має рахувати голоси, що не потрібно заважати спостерігачам від громадянського суспільства, а також необхідно забезпечити, щоб "тітушки" або інші озброєні групи не заважали людям проявити свою волю", - сказала Йованович.

Вона додала, що необхідно також розслідувати всі випадки спроб фальсифікації результатів виборів.

Читайте також: Громадській раді доброчесності треба більше повноважень у доборі суддів ВСУ — Йованович

Йованович зазначила, що США підтримують зусилля українського уряду щодо проведення в Україні вільних та справедливих президентських та парламентських виборів.

"Країна, яка хоче інтегруватися в НАТО і Євросоюз, має робити все за західними стандартами", - акцентувала дипломат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-