Порошенко, Тимошенко і Зеленський: українці оцінили шанси кандидатів

Порошенко, Тимошенко і Зеленський: українці оцінили шанси кандидатів

Опитування
Укрінформ
24% опитаних вважають, що наступним Президентом України буде Петро Порошенко. У перемогу Юлії Тимошенко вірять 19% респондентів, Володимира Зеленського – 17%.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» 19-28 лютого 2019 року.
Згідно з даними Соцгрупи «Рейтинг», за останній місяць значно зросла віра у перемогу Зеленського; позитивну динаміку у цьому рейтингу мають показники Порошенка. Показники Тимошенко - на рівні грудня. При цьому молодь вірить у перемогу Зеленського, люди старшого віку – у перемогу Порошенка і Тимошенко.

Загалом, лідером президентського рейтингу є Зеленський, якого підтримують 25,1% тих, хто визначився та має намір голосувати. На другій позиції Порошенко (16,6%), на третій - Тимошенко (16,2%).

За Юрія Бойка готові віддати свої голоси 11,3%, Анатолія Гриценка – 7,7%, Олега Ляшка – 5,6%, Андрія Садового – 3% (зняв свою кандидатуру з президентських перегонів 1 березня – ред.) , Євгена Мураєва – 2,5%, Ігоря Смешка – 2,5%. Майже по 2% набирають Олександр Шевченко, Руслан Кошулинський та Олександр Вілкул.

Читайте також: У штабі Порошенка прокоментували об’єднання Садового та Гриценка

За даними соціологів, за останній місяць зріс рейтинг Зеленського, Порошенка та Бойка. Невелике зменшення рівня підтримки відбулося у Тимошенко. Електоральні показники інших кандидатів не зазнали відчутних змін.

Водночас протягом останнього місяця відчутно зросла частка респондентів, які не визначилися з вибором - з 15 до 25%.

Зеленський має відносно кращі електоральні позиції серед виборців півдня та сходу. Порошенко лідирує на заході країни. Тимошенко зберігає найкращі позиції в центрі, де ділить першість з Зеленським.

Зеленський та Тимошенко мають найвищий потенціал електорального росту (т.зв. «другий вибір») – їх готові підтримати по 7% виборців, за умови, якщо їхні фаворити не братимуть участі у виборах. У Порошенка та Гриценка – по 4%.

Аудиторія опитування: населення України від 18-ти років і старші. Опитано 2500 респондентів, вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Помилка репрезентативності опитування – не більше 2%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-