Політичні партії торік витратили на рекламу перед виборами майже 150 мільйонів

Політичні партії торік витратили на рекламу перед виборами майже 150 мільйонів

Укрінформ
Парламентські політичні партії упродовж жовтня-грудня 2018 року витратили на оплату рекламних матеріалів 147 млн грн.

Про це повідомляє Комітет виборців України у Facebook.

“Упродовж жовтня-грудня 2018 року парламентські політичні партії витратили на оплату рекламних матеріалів 147 млн грн. Окремі політичні сили оплатили рекламу за гроші, отримані з Державного бюджету України. Загалом із 147 млн витрат на рекламу понад 43 млн були бюджетними грошима”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що найбільше спрямували на пропагандистську діяльність партії ВО «Батьківщина», Радикальна партія Олега Ляшка та «Народний Фронт».

Так, ВО «Батьківщина» витратила в жовтні-грудні на рекламну діяльність 57 млн грн. Із них 45 млн було спрямовано на рекламу на телебаченні. Більшість коштів отримали ТОВ «Старлайт Бренд Контент» і ТОВ «Глобал Медіа Груп». Гроші перераховані як оплата за розміщення реклами на телебаченні. Ще 11 млн було витрачено на зовнішню рекламу (білборди, сітілайти).

Повідомляється, що Радикальна партія Олега Ляшка витратила на пропагандистську діяльність 46 млн. Із них 28 млн – на рекламу по ТБ, 14 млн – на зовнішню рекламу, 3 млн – на розміщення реклами в друкованих ЗМІ.

Читайте також: КВУ: деякі кандидати у президенти недооцінюють вплив Росії на вибори

За інформацією Комітету, “Народний Фронт” спрямував на політичну рекламу 31 млн. Найбільше витрачено на рекламу на телебаченні – 17 млн. Гроші отримали ТОВ «Медіа Партнерство Баінг», ТОВ «Глобал Медіа Груп», ТОВ «Старлайт Бренд Контент». Експерти пов’язують діяльність вказаних компаній із телеканалами ICTV, СТБ, Новий Канал та ін. Кошти перераховані як оплата «за розміщення рекламних матеріалів на телебаченні». «Народний Фронт» заплатив за рекламу грошима, отриманими з Державного бюджету України.

Як повідомляється, щодо витрат інших партій, то “Самопоміч” за жовтень-грудень витратила на пропагандистську діяльність 8 млн грн, БПП – майже 4 млн, ”Опозиційний блок” – 0 грн. “Самопоміч” і БПП, як і «Народний Фронт», використали для оплати реклами переважно бюджетні кошти. При цьому БПП і Опоблок проводили активні кампанії зовнішньої реклами, однак, ймовірно, вона оплачувалася припартійними громадськими організаціями, і витрати на неї не відображені у звітах партій.

Загалом, наголошується, що шість парламентських партій за жовтень-грудень витратили на діяльність 290 млн грн. Таким чином на рекламу було витрачено кожну другу гривню (147 млн із 290 млн). Інформацію наведено зі звітів політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за IV квартал 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-