ЄС не збирається створювати окрему спостережну місію для виборів в Україні

ЄС не збирається створювати окрему спостережну місію для виборів в Україні

Укрінформ
Європейський Союз не має наміру створювати окрему спостережну місію для виборів в Україні, оскільки покладається на висновки спостерігачів ОБСЄ.

Про це заявив офіційний представник Євросоюзу у п’ятницю у контексті майбутньої зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС, яка має відбутися 18 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Євросоюз не розглядає можливості відправлення окремої спостережної місії на вибори в Україні. Зазвичай, ми не робимо цього для країн, які є членами ОБСЄ, і будемо враховувати висновки спостерігачів від цієї організації. Ці вибори є важливими, зокрема в контексті продовження процесу реформ», - зауважив представник ЄС.

Читайте також: Проєвропейська коаліція має зберегтися і після виборів - Парубій

За його словами, ЄС приділяє велику увагу реформам в Україні, яка досягла великого прогресу на цьому шляху, але ще багато має зробити. Серед ключових напрямків, за якими Україні варто продовжувати послідовні перетворення, він назвав сферу громадських фінансів, банківський сектор, вдосконалення фіскальних органів, реформу правової системи та судів, які мають стати більш незалежними та ефективними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-