У марсіан більше шансів спостерігати за виборами в Україні, ніж у росіян - Клімкін

У марсіан більше шансів спостерігати за виборами в Україні, ніж у росіян - Клімкін

Укрінформ
Росіяни у складі міжнародних місій не мають шансів спостерігати за президентськими і парламентськими виборами в Україні.

Про це написав у Twitter міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Хтось ніяк не заспокоїться щодо російських спостерігачів на президентських виборах в Україні. У марсіан більше шансів поспостерігати за українськими виборами. Якщо, звісно, встигнуть пройти усі процедури і доєднатися до #ОБСЄ. Але вони точно краще дотримуватимуться її основоположних принципів", - зазначив Клімкін.

Читайте також: Геращенко: Вибори без спостерігачів РФ не суперечать міжнародним зобов’язанням

Як повідомлялося, МЗС РФ заявило, що має намір відправити своїх спостерігачів на вибори Президента України, які відбудуться 31 березня, у складі короткострокових місій БДІПЛ. Зокрема, повідомлялося, що російські спостерігачі прибудуть в Україну в день голосування за запитом Бюро з демократичних інституцій і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ.

Верховна Рада 7 лютого внесла зміни до виборчого законодавства, якими забороняється громадянам держави-агресора бути офіційними спостерігачами на українських виборах.

Голова ВР Андрій Парубій підписав цей закон 8 лютого і передав його на підпис Президенту Петру Порошенку.

Станом на 13 лютого ЦВК зареєструвала 226 офіційних спостерігачів від міжнародних організацій та іноземної держави (Німеччина), із них - 108 від БДІПЛ ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-