Спостерігачів РФ на українських виборах не буде — Геращенко

Спостерігачів РФ на українських виборах не буде — Геращенко

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила про неприпустимість присутності російських спостерігачів у міжнародних місіях під час президентських і парламентських виборів в Україні.

Про це політик написала на своїй сторінці у Facebook.

"Ніяких російських спостерігачів на наших президентських і парламентських виборах ні в яких міжнародних місіях в Україні не буде. Це наше суверенне право - захищати Україну від представників країни-агресора, від тих, хто підтримує війну на Донбасі і крадіжку Криму, хто бреше, що "нас там нет", - зауважила Геращенко.

При цьому перший віце-спікер підкреслила, що росіяни не можуть спостерігати за українськими виборами доти, "доки РФ не віддасть нам Крим і Донбас, не звільнить наших заручників і військовополонених, не забере свою зброю і техніку і не піде геть".

Водночас Геращенко додала, що Україна відкрита для всіх інших міжнародних спостерігачів.

"Запрошуємо, чекаємо на кожній дільниці", - зазначила вона.

Водночас перший заступник Голови ВР висловила глибоке занепокоєння з того приводу, що в офіційному звіті БДІПЛ ОБСЄ щодо моніторингу президентських і думських виборів у РФ немає жодного слова про фальсифікацію їх у Криму, “де окупанти проводять псевдовибори на вкрадених територіях”.

"І колись ОБСЄ буде соромно за ці подвійні стандарти. А Україна сьогодні допомагає ООН, РЄ, ОБСЄ і іншим міжнародним організаціям не боятися й не забувати про власні принципи і статути", - зауважила Геращенко.

Читайте також: ЦВК зареєструвала ще 90 спостерігачів

Раніше МЗС РФ заявило, що має намір відправити своїх спостерігачів на вибори Президента України, що відбудуться 31 березня, у складі короткострокових місій БДІПЛ. Російські спостерігачі прибудуть в Україну в день голосування за запитом Бюро з демократичних інституцій і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 7 лютого внесла зміни до виборчого законодавства, якими забороняється громадянам держави-агресора бути офіційними спостерігачами на українських виборах.

Голова ВР Андрій Парубій підписав цей закон 8 лютого і передав його на підпис Президентові Петру Порошенку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-