Комітет Ради рекомендує не пускати на вибори спостерігачів РФ

Комітет Ради рекомендує не пускати на вибори спостерігачів РФ

Укрінформ
Комітет Верховної Ради у закордонних справах рекомендує ВР включити до порядку денного та підтримати за основу і в цілому законопроект 9524 про неможливість участі спостерігачів з Росії у президентських і парламентських виборах в Україні.

Відповідне рішення було ухвалено одноголосно на засіданні комітету в середу, 6 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Законопроектом 9524 пропонується встановити, що офіційними спостерігачами на виборах в Україні не можуть бути особи, які є громадянами або підданими держави, визнаної Верховною Радою державою-агресором або державою-окупантом, а також особи, пропозиції щодо яких внесено або ініційовано такою державою", - сказала у виступі на засіданні представник Президента у Верховній Раді народний депутат Ірина Луценко.

Читайте також: До списку спостерігачів ОБСЄ на виборах в Україні включили двох росіян – джерело

Як повідомляв Укрінформ, 4 лютого група народних депутатів зареєструвала законопроект 9524 "Про внесення змін до деяких законів України щодо спостереження за виборчим процесом в Україні", в якому пропонується не допускати на вибори російських спостерігачів.

Центральна виборча комісія надала право мати офіційних спостерігачів на президентських виборах уже 99 громадським організаціям. Також станом на 30 січня ЦВК зареєструвала 29 міжнародних офіційних спостерігачів.

9 січня міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що МЗС України не прийматиме заявки про реєстрацію російських спостерігачів.

Українські правоохоронці мають намір перевіряти міжнародних спостерігачів на майбутніх виборах президента за допомогою баз прикордонників, СБУ, МВС та сайту "Миротворець", повідомив 1 лютого глава МВС України Арсен Аваков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-