Глава розвідки США розповів, як Росія впливає на вибори в Україні

Глава розвідки США розповів, як Росія впливає на вибори в Україні

Укрінформ
Економічний тиск, підрив кібербезпеки, підживлення корупції, електоральні технології – це лише неповний список інструментів, які застосовує Росія для впливу на президентські й парламентські вибори в Україні, щоб досягти кращої політичної конфігурації для себе.

Про це йдеться в доповіді директора національної розвідки США Деніела Коутса, представленій на слуханнях у Комітеті з питань розвідки Сенату США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Росія вживає заходів для впливу на ці вибори (в Україні – ред.), застосовуючи низку інструментів для того, щоби вплинути й натиснути на крихку економіку Києва, роздмухати корупцію, посилити вразливість у кіберсфері, викликати невдоволення громадськості", - зауважив у своїй доповіді Коутс.

У цьому зв'язку він підкреслив, що Росія робить ці кроки "у сподіванні витіснити Порошенка та привести до влади менш налаштований проти Росії парламент".

Читайте також: У Вашингтоні кажуть, що майже завершили "російське" розслідування

Він також зазначив, що в Україні велика кількість кандидатів на посаду президента, спостерігається високий рівень недовіри до політичних еліт перед президентськими виборами, які відбудуться у березні 2019 року. Крім того, Росія докладає зусиль для дестабілізації обстановки на сході України й продовжує проводити пропагандистську кампанію, що також відіграє деструктивну роль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-