ЦВК і омбудсмен підписали Меморандум про захист прав виборців

ЦВК і омбудсмен підписали Меморандум про захист прав виборців

Укрінформ
Голова ЦВК Тетяна Сліпачук та Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова підписали Меморандум про співпрацю, який сприятиме захисту виборчих прав громадян України.

Про це повідомляє прес-служба ЦВК на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні ми підписуємо багато в чому один із найсерйозніших Меморандумів, адже питання консолідації зусиль Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та Центральної виборчої комісії, спрямованих на захист виборчих прав і свобод, є ключовим напередодні виборів Президента України", - зазначила Сліпачук.

У свою чергу Денісова зауважила, що проведення спільних заходів, нарад, семінарів, конференцій, які передбачає Меморандум, посприяє поінформованості громадян України про виборчі права та правові наслідки порушення виборчого законодавства.

"Сподіваюся, що ми зможемо спільно проводити тренінги для наших регіональних представництв на тему дотримання виборчих прав і свобод. Крім того, незабаром планується, що в кожній області з'являться 25 виборчих омбудсменів, які теж потім зможуть проводити подібні тренінги для інших", – зазначила омбудсмен.

Сліпачук також підкреслила, що у ЦВК з перших днів роботи її нового складу питаннями захисту виборчих прав і свобод займається член Комісії Ірина Єфремова. Тому співпраця між Комісією і офісом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини є дуже перспективною, а підписання Меморандуму є перший крок у досягненні мети – створення підґрунтя запобігання будь-яким формам дискримінації під час виборів.

Читайте також: ЦВК нагадала про небезпеку втручання Росії у вибори Президента

Як повідомлялося, ЦВК вже зареєструвала 13 кандидатів на посаду глави держави на чергових виборах Президента України 31 березня, а саме: Ігоря Шевченка, Сергія Капліна, Валентина Наливайченка, Віталія Скоцика, Андрія Садового, Віталія Купрія, Євгенія Мураєва, Анатолія Гриценка, Геннадія Балашова, Ольгу Богомолець, Олександра Шевченка, Романа Насірова та Юрія Бойка.

Висування кандидатів політичними партіями або шляхом самовисування та подання кандидатами документів до ЦВК триває з 31 грудня 2018 року, дня старту виборчої кампанії, до 3 лютого 2019 року. Перед поданням до Центрвиборчкому документів кандидат або партія, яка його висунула, має внести грошову заставу у розмірі 2,5 млн грн.

Реєстрація кандидатів на пост Президента триватиме до 8 лютого включно. Звернення про відмову від балотування Центрвиборчком прийматиме до 7 березня.

Голосування на виборах Президента проводитиметься 31 березня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-